אם כבר רכשתם אקווריום וציוד, אז כנראה שהחלטתם על כיוון כללי ובחרתם אם לגדל דגי מים מתוקים, דגי ים או דגים טרופיים – והציוד שרכשתם נבחר בהתאם. אז עכשיו מגיע החלק הכיפי, בחירת הדגים שיהפכו לשותפים שלכם לדירה.
לפני שקונים
עשו קצת מחקר ברשת ובררו אילו סוגי דגים ניתן לקנות בסביבתכם, עד כמה הם עמידים או רגישים, מה גודלם ההתחלתי ולאילו מימדים הם צפויים להגיע, מה טווח המחירים שלהם (מחירם של זני דגים מסויימים יכול להגיע למאות ואלפי שקלים) והיכן ניתן לרכוש אותם.
איפה לקנות?
כמגדלי דגים מתחילים ולא מנוסים, מומלץ לרכוש דגים מספקים אמינים וגדולים – דוגמת רשתות מוכרות לציוד חיות או ספקי דגים מקוונים מומלצים (שימו לב שהם ותיקים בתחומם, אמינים ובעלי מוניטין).
כמה לקנות?
אל תקנו סטוק של דגים בבת אחת. כדאי להתחיל למלא את האקווריום באופן הדרגתי. התחילו באכלוס של זן אחד, עמיד ככל האפשר, ותנו לו להסתגל לסביבת המחייה החדשה. לאחר כשבועיים, שבהם המערכת האקולוגית באקווריום הסתגלה לשינוי, ניתן להכניס זן נוסף של דגים.
כאן תוכלו לקרוא כיתד להכין את האקווריום להכנסת הדגים
איך לבחור דגים בריאים?
בעודכם בחנות, התבוננו בדגים המיועדים לכם ושימו לב למסםר קריטריונים חשובים: הדגים נראים חיוניים ופעילים (עם זאת, הימנעו מדגים 'היפר-אקטיביים'), סנפיריהם שלמים, עורם נקי מפגמים וצבעיהם בוהקים וברורים, עיניהם צלולות ותנועות הנשימה שלהם אחידות ונטולות מאמץ.
לחצו כאן כדי לקרוא כיצד להימנע מרכישת דג חולה
שבת דגים גם יחד
ודאו שזני הדגים שאתם רוכשים או מתכננים לרכוש יכולים לחיות יחד באותה סביבת מחייה. האם סוג המים וחומם מתאים לכל הדגים שבכוונתכם לרכוש? כמו כן, ישנם זנים טריטוריאליים במיוחד שלא מסתדרים היטב עם אחרים, ויש גם דגים הניזונים מדגים אחרים – אז שלא יצא שקניתם "חטיפי דגים" עבור אחד מהזנים האחרים שמיועדים לחיות באקווריום שלכם.