גם אם אתם חדשים בתחום גידול הדגים, אתם יכולים ללמוד מהניסיון של מגדלים ותיקים – אספנו את 3 הטעויות הכי נפוצות בתחום גידול הדגים כדי לחסוך לכם כסף וכאב לב
זה קורה לכולנו, במיוחד בתחילת הדרך, מרוב התלהבות והתרגשות מהתחביב החדש שלנו – אנחנו עושים טעויות בדרך שיכולות לעלות לנו ביוקר. אז בואו להשתפשף על זקנם של מגדלי דגים מנוסים. אספנו כמה מהטעויות הנפוצות של מגדלי דגים. לגזור ולשמור:
קצת צפוף פה
הטעות הכי נפוצה של מגדלי דגים היא צפיפות באקווריום. מרוב התלהבות והתרגשות מהאקווריום החדש וכל האפשרויות שהוא טומן בחובו, אתם לא יודעים באילו דגים לבחור, ואז לוקחים הרבה ומהכל.
אבל כדאי לזכור שדגים זקוקים למרחב מחייה וצפיפות יתר עלולה לגרום להם לחלות ואף למות. צפיפות יתר מובילה לרמות גבוהות של אמוניה וחנקה במים (כתוצאה מריבוי פסולת מזון והפרשות דגים במים) ואלה מובילות בתורן לתחלואה ולמוות.
מעבר לכך, הדגים צריכים שיהיה להם מספיק מקום לשחות ולנוע מבלי להתקע בדפנות האקווריום או בדג אחר. כמו כן, יש לשים לב לכך שזנים מסויימים של דגים נעשים תוקפניים כאשר מרחב המחייה שלהם מאויים ולכן הם זקוקים ליותר מקום, במיוחד אם הם חולקים את האקווריום עם מינים אחרים.
מין שאינו במינו
מגדלי דגים רבים בוחרים את הדגים לאקווריום שלהם לפי העין – לפי מה שמוצא חן בעיניהם ונראה להם שיהיה יפה. זו טעות חמורה משום שלא כל זני הדגים יכולים לחיות יחד, בין אם בגלל שתנאי המחייה האידיאליים שלהם שונים זה מזה, ובין אם משום שהזנים עצמם לא חיים בשלום יחד.
עוד לפני שאתם מתחילים לאכלס את האקווריום שלכם, בצעו מחקר מקיף והתייעצו עם מומחים או מגדלים מנוסים על מנת להבין אילו תנאי מחייה אתם יכולים ומוכנים לספק באקווריום שלכם, אילו דגים יכולים לשגשג בהם ואילו מינים יוכלו לחיות יחד בדו קיום באקווריום שלכם. כי תאמינו לנו, אתם לא רוצים שתתחיל שם אינתיפאדה דגית.
האכלת יתר ומזון לא מתאים
תחום נוסף שבו מגדלי דגים מרבים לשגות הוא תחום המזון לדגים והאכלתם.
ראשית, מגדלי דגים רבים לא עושים את שיעורי הבית שלהם בצורה מקיפה ולא מספקים לדגיגים שלהם את המזון המגוון שלו הם זקוקים.
פתיתי מזון זה בסדר, ולרוב יחזיק את הדגים שלכם בחיים. אבל תזונה אופטימלית לא יכולה להתבסס רק עליהם. ראשית, עליכם לדעת מה הדגים שלכם אוכלים: האם הם צמחוניים, טורפים או אומניבורים (גם וגם)? המזון העיקרי שלהם צריך להתאים לדיאטה שלהם בטבע.
מעבר לכך, יש לגוון להם את המזון, ולא להסתפק רק בפתיתים יבשים. ניתן לספק להם מדי פעם מזון חי, מזון קפוא ואפילו מזון של בני אדם (ישנם דגים שישמחו לנשנש קצת אפונה או חסה, למשל).
עם זאת, ודאו שאתם לא מאכילים אותם יתר על המידה. כמות המזון המתאימה אמורה להתחסל על ידי הדגים תוך כמה דקות. אם תאכילו יתר על המידה, המזון העודף שישאר במי האקווריום יירקב ויכביד על האיזון האקולוגי בו, דבר שיכול להזיק מאוד לדגים.