אם בתור ילדים גידלתם חתול או כלב (ואולי חיית מחמד אחרת), קרוב לוודאי שאתם יודעים עד כמה חיית מחמד משפחתית יכולה להעשיר את חייו של ילד ואף את חיי המשפחה כולה. רצוי ואף מומלץ בחום לשלב את הילדים בגידול חיית המחמד המשפחתית.
עדיין מתלבטים? הבאנו לכם את היתרונות הרבים הטמונים בהוספת חיית מחמד למשפחה וכיצד לשלב את ילדכם בתהליך גידול וחינוך החיה.
שיפור איכות החיים של הילדים
ערכים: כאשר יש חיית מחמד בבית, אפילו הזאטוט הקטן ביותר יכול ללמוד שיעור או שניים על אחריות. בזמן שתטפלו בחיית המחמד, ובמיוחד כאשר תשתפו את ילדכם בתהליך גידולה, תהיה לו הזדמנות לספוג ערכים כגון חמלה, אדיבות ועזרה הדדית. ילדכם יבין שממש כמו אנשים, גם חיות מחמד זקוקות למחסה, מזון, פעילות ואהבה.
ביטחון: ממחקרים עולה שילדים הגדלים עם חיית מחמד נהנים מערך עצמי גבוה יותר. כנראה שהסיבה לכך היא שחיית המחמד מחזירה להם אהבה ומעניקה להם חברה כאשר הם בודדים. בנוסף, ליטוף או סירוק של חיית מחמד מסייע בהפגת מתחים והפחתת נטייה לדיכאון.
בריאות: חוקרים גילו שלילדים הגדלים עם חיות מחמד יש פחות סיכויים לפתח אלרגיות נפוצות. בנוסף, נמצא שלעומת ילדים אחרים, ילדים שגדלו עם כלבים היו בריאים יותר בשנה הראשונה לחייהם ונטו לחלות פחות.
גידול חיית מחמד: מינקות ועד התבגרות
תינוקות: חשוב שתערכו היכרות רשמית ומסודרת בין התינוק לבין הכלב או החתול שלכם. יש להשגיח על האינטראקציה ביניהם, ולוודא שהם משחקים ולומדים להכיר זה את זה בצורה נעימה ושלווה. בדרך זו תוכלו להבטיח את תחילתה של ידידות נפלאה שתיארך עוד שנים ארוכות.
פעוטות: זאטוטים הם סקרנים מטבעם, ועלולים למשוך בפרווה ובאוזני החיה מתוך ניסיון להכירה. חשוב שתוודאו שחיית המחמד שלכם מסוגלת לגלות סבלנות לניסיונות החקירה של ילדכם הפעוט, וכמובן שתמיד יש לתת להם להתרועע תחת השגחתם הקפדנית. ככל שהם יבלו יותר זמן יחדיו, הם יעמיקו את הקשר ביניהם ויהפכו לחברים קרובים.
גילאי 3-5: בגיל זה ילדכם מתחיל ללמד על מגע וקרבה, ואם עדיין לא עשיתם זאת, מדובר בתקופה אידיאלית להוסיף למשפחה חיית מחמד. בנוסף, ילדים בגיל זה יכולים להתחיל לעזור בטיפול בחיית המחמד, על ידי ביצוע מטלות פשוטות כגון מילוי קערת מים, האכלת החיה וליווי בטיולים.
גילאי 5-10: למרות שבגילאים אלה ילדים מסוגלים לבצע יותר פעולות מבחינה גופנית ושכלית, בגיל זה דעתם מוסחת בקלות רבה. יחד עם זאת, הם בהחלט יכולים לעזור בגידול חיית המחמד ואם יש צורך להתחיל לטייל איתה מעת לעת, להאכיל אותה, לנקות את סביבת מגוריה ולמעשה כל פעולה שהם יוזמים מרצונם החופשי.
גילאי 10-13: ילדים בגיל זה מתחילים להביע עניין רב בבעלי חיים וזו תקופה מצוינת בה הם יכולים להתחיל לקחת על עצמם קצת יותר אחריות בגידול חיית המחמד. אם עדיין לא הוספתם חיית מחמד למשפחתכם וילדכם מתחנן לכך, דעו שמבחינת גיל הוא בהחלט מוכן לשאת באחריות על גידול חיית מחמד, הוצאה לטיולים, האכלתה, ניקיונה וכיוצא באלה, אך עדיין מומלץ שתפקחו מדי פעם ותוודאו שהכל מתנהל כשורה. אם אתם מגדלים כלב, אתם גם יכולים לרשום את ילדכם לקורס מאלפים צעירים, וכך יתחזק קשרו עם הכלב אף יותר.
גילאי 14-17: מבחינה נפשית, מתבגרים ערוכים לגמרי לגדל חיית מחמד בכוחות עצמם, ללא כל השגחה מצד ההורים. יחד עם זאת, חשוב לזכור שמדובר בתקופה רוויית הורמונים ותהפוכות, ולכן ייתכן שלעתים לא יהיה להם פנאי לטיפול בחיה, וכדאי שבכל זאת תהיו מוכנים לעזור קצת בטיפול בחיית המחמד המשפחתית.